محمد خاتمی: انتخابات را نباید تحریم کرد به گزارش پایگاه خبری وکلای بازرگان به نقل از خبرگزاری ایسنا، رئیس دولت اصلاحات گفت: انتخابات را نباید تحریم کرد، چون تنها راه اعمال نظر مردم است، بلکه باید تلاش شود با روشهای اصلاح طلبانه، کاستیهای موجود را رفع کرد. یادآوری میکنم لزوم شرکت در انتخابات، غیر از [...]
به گزارش پایگاه خبری وکلای بازرگان به نقل از خبرگزاری ایسنا، رئیس دولت اصلاحات گفت: انتخابات را نباید تحریم کرد، چون تنها راه اعمال نظر مردم است، بلکه باید تلاش شود با روشهای اصلاح طلبانه، کاستیهای موجود را رفع کرد. یادآوری میکنم لزوم شرکت در انتخابات، غیر از لیست دادن در انتخابات است.
رئیس دولت اصلاحات در آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها با جمعی از دانشجویان دیدار کرد و از آنها خواست به آسیب شناسی مسایل جامعه، نظام و اصلاحات بپردازند.
سیدمحمد خاتمی در این دیدار با ابراز تاسف از ایجاد فاصله بین تصمیم گیران و مسوولان با جامعه و جوانان گفت: اگر جامعه احساس کند که صدایش شنیده میشود، آرامش بیشتری کسب میکند.
ایشان در پاسخ به انتقادات دانشجویان از عملکرد شورای عالی اصلاح طلبان افزود: قرار شد چند جوان وارد شورا شوند تا اصلاحاتی رخ دهد، اما نمی دانم چقدر توانسته اند نماینده خواست های شما باشند.
خاتمی با اشاره به سخنان پیشین خود درباره انتخابات تاکید کرد: انتخابات را نباید تحریم کرد، چون تنها راه اعمال نظر مردم است، بلکه باید تلاش شود با روشهای اصلاح طلبانه، کاستی های موجود را رفع کرد.
وی برای چندمین بار گفت که جریان اصلاح طلبی را نباید عین اصلاح طلبان دانست و اصلاح طلبان را به میزانی که جریان تاریخی اصلاح طلبی نزدیک باشند باید ارزیابی کرد و افزود که علاقه اصلی اش این است که اصلاح طلبی را بفهمد و از آن دفاع کند.
خاتمی در ادامه به تحلیل عملکرد احیانا ناموفق تشکلها در ایفای نقش خود پرداخت و سه مانع تاریخی، اجتماعی و نقص های موجود در تشکل ها را مؤثر در بعضی ناکارآمدی ها و عدم موفقیت ها دانست.
خاتمی با تاکید بر اینکه نهادهای مدنی با دستورالعمل برپا نمیشوند گفت: جامعه مدنی ما همان ویژگی های جامعه مدنی مدرن را دارد به علاوه بعضی اصول و معیارهایی که در دین ما هست نیز باید در آن لحاظ شود اما بدبختانه چهره ای که گاه از دین نشان داده میشود، موجب شده قالب، محتوا را از بین ببرد و دین فقط برخی مناسک و ظواهر دانسته شود و متأسفانه در حال حاضر عمدتا ملاک، ظواهر است در حالی که ظواهر بدون محتوا می تواند مضر هم باشد.
خاتمی با اشاره به اسلام مد نظر در جمهوری اسلامی، گفت: این اسلام در عرصه حیات اجتماعی باید پاسخگوی نیازها و مشکلات زمان کنونی باشد. نمیتوانیم برداشتهایی از اسلام که متعلق به قرن های پیش بوده و شاید مسایل آن زمان را تا حدودی حل میکرده را ابدی و جاودانی به حساب آوریم زیرا این به معنی عدم جاودانگی دین خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه اسلامی که صفت جمهوری نظام ما است، سازگار با جمهوری باشد، بیان کرد: ممکن است کسانی اسلام را قبول نداشته باشند اما من معتقدم به لحاظ جامعه شناسی در کشورهایی نظیر ایران، حذف اسلام و سنت امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: خواست تاریخی ملت ما سه چیز بوده است. نفی استبداد و استعمار و عقب افتادگی اما در مسیر اجرایی کردن خواست های ایجابی استقلال و آزادی و پیشرفت همواره اختلاف نظر بوده است.
خاتمی با اشاره به نوع نگاه سنت پرستان و غرب پرستان به مسایل گفت: روح جریان اصلاح طلبی این است که نه می توان سنت را کنار گذاشت و نه آنچه در دنیای جدید پدید آمده است قابل انکار است ولی هم در سنت و هم از آنچه از غرب به ما رسیده، باید اجتهاد کرد و متناسب با اقتضائات زمانه گام برداشت.
خاتمی در ادامه بر طیف بندی های فضای رسانه ای و مجازی در داخل و بیرون کشور و عدم حضور موثر اصلاح طلبان در این فضا اشاره و بیان کرد: این دو گروه در یکجا و آن، تخریب اصلاحات بهم می رسند؛ فضای مجازی دست اصلاح طلبان نیست و دروغ و ارعاب وجود دارد.
خاتمی در پایان با تاکید بر اینکه ایران باید پیشتاز صلح و امنیت در منطقه باشد، گفت: خطرات زیادی کشور را تهدید میکند. ایران سرمایه بزرگی است و میراث ما، میراث بزرگ و ارزشمندی است که باید حفظ کنیم و نباید لطمه بخورد.
در ابتدای این دیدار دانشجویان به بیان دیدگاهها و انتقادهای خود پرداختند و از عملکرد شورای عالی اصلاح طلبان، عدم انسجام اصلاحات، مشخص نبودن برنامهها و استراتژی آینده این جریان، محافظه کاری شدید و عملکرد مجلس و شوراهای شهر انتقاد کردند.
تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به پایگاه خبری وکلای بازرگان است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی شده توسط میهن وب سایت